Παρουσιάστηκε το βιβλίο "Better English για Έλληνες"

Το “Better English” παρουσιάστηκε από την Ένωση καθηγητών αγγλικής δημόσιας εκπαίδευσης Ημαθίας, τη Σχολική Σύμβουλο Αγγλικών Ημαθίας–Πιερίας και τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας την Τετάρτη 23 Μαΐου 2012.

Oι συγγραφείς του Better English, Phil Holland, επικεφαλής του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας στο κολλέγιο «Ανατόλια» Θεσσαλονίκης, Μαργαρίτα Ζιγλίνα, καθηγήτρια αγγλικής στο ίδιο κολλέγιο και Λαμπρινή Κουφάκη, φιλόλογος και επίσης καθηγήτρια στο κολλέγιο Ανατόλια, κατέγραψαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ελληνόφωνοι ομιλητές κατά την εκμάθηση και χρήση της αγγλικής γλώσσας.  Έτσι προέκυψε ένα βιβλίο που συγκεντρώνει τα κλασσικά αναμενόμενα λάθη που κάνουν οι Έλληνες σπουδαστές της αγγλικής. Το Better English επισημαίνει τα λάθη αυτά και διευκολύνει τους μαθητές κάνοντάς τους να συνειδητοποιήσουν ότι οι διαφορετικοί κανόνες που ισχύουν στη Γραμματική και το Συντακτικό κάθε γλώσσας είναι από τις βασικές αιτίες που δυσχεραίνουν την εκμάθησή της.

Το κοινό και τους συγγραφείς καλωσόρισε η Πρόεδρος της Ένωσης κα Τσιμπρικίδου Ελένη και για το βιβλίο μίλησε η Σχολική Σύμβουλος Αγγλικών κα Κ. Κιοκπασόγλου.  Το κοινό συμμετείχε με μεγάλο ενδιαφέρον στη συζήτηση που ακολούθησε και στοιχεία του βιβλίου επισημάνθηκαν περαιτέρω από τους συγγραφείς.  Όπως τονίστηκε από τους ίδιους, το βιβλίο απευθύνεται σε σπουδαστές επιπέδου Pre–Lower και άνω, σε καθηγητές και μεταφραστές, καθώς και σε όλους τους Ελληνόφωνους χρήστες που επιθυμούν να μιλούν και να γράφουν σωστά την πιο διαδεδομένη γλώσσα στον κόσμο.