24/09/2012

Απολογισμός απερχομένου Δ.Σ. (για τη διετία 09/2010-09/2012)

--21-09-2010 Συνδιοργάνωση σεμιναρίου με το Σχολικό Σύμβουλο Αγγλικής κ. Σκενδέρη, με θέμα: ‘Feedback: a basic ingredient or the cherry on top of the cake?’– Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας.

 --29 & 30-09-2010 Διημερίδα με τίτλο: Ημέρες Αμερικανικού Πολιτισμού σε συνεργασία με την Αμερικανική Γωνιά της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας και  το Μορφωτικό Τμήμα της Αμερικανικής Πρεσβείας, με διαλέξεις σχετικές με ποίηση, λογοτεχνία, θέατρο, κινηματογράφο και νέες τεχνολογίες των:

1.      Catherine Rogers- ηθοποιός και θεατρική συγγραφέας

2.     Τατιανής Ραπατζίκου- Επίκουρη Καθηγήτρια, Τομέας Αμερικανικής Λογοτεχνίας και Πολιτισμού του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

3.     Ζωής Δέτση- Επίκουρη Καθηγήτρια, Τομέας Αμερικανικής Λογοτεχνίας και Πολιτισμού του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

4.     Θεατρικό εργαστήριο για παιδιά με την Catherine Rogers

5.     Σ. Γεμενετζή-Μαλαθούνη-Επίκουρη Καθηγήτρια, Τομέας Αμερικα-νικής Λογοτεχνίας και Πολιτισμού του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

6.     Γιώργου Καλογερά- Καθηγητής, Τομέας Αμερικανικής Λογοτεχνίας και Πολιτισμού του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

7.     Μιχάλη Κοκκώνη- Αναπληρωτής Καθηγητής, Τομέας Αμερικανικής Λογοτεχνίας και Πολιτισμού του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

 --02/02/2011 Κοπή Βασιλόπιτας για το έτος 2011- στo Ερατεινό

--24-03-2011 Παράσταση & Σεμινάριο δημιουργικής γραφής με την καλλιτέχνιδα Gina Loring  σε συνεργασία με την Πρεσβεία και το Προξενείο των ΗΠΑ, τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας και μαθητών του 7ου Γυμνασίου Βέροιας.
--10-03-2011 Επιστολή-αναφορά στο ΥΠΕΠΘ, το Τμήμα ΚΠγ και κοινοποίηση στο Υπ. Οικονομικών για καθυστέρηση-μείωση πληρωμών των εξεταστών ΚΠγ. – Απάντηση ΥΠΕΠΘ 29-03-2011.

--28-03-2011 Ημερίδα για τις νέες τεχνολογίες με ομιλητή τον κ. Υψηλάντη, Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ- Ακύρωση λόγω σοβαρής ασθένειας.
--26/09/2011 Εκδήλωση με θέμα: Ανθρώπινα Δικαιώματα και Διαφορετικότητα στον Αμερικάνικο Πολιτισμό, σε συνεργασία με το Μορφωτικό Τμήμα της Αμερικανικής Πρεσβείας, τον Τομέα Αμερικανικής Λογοτεχνίας & Πολιτισμού του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας,
και εργαστήριο της κ. Ραπατζίκου με συμμετοχή μαθητών του 5ου ΓΕ.Λ. Βέροιας Διαλέξεις  των:

1.      κ. Ραπατζίκου- Επίκουρος Καθηγήτρια, του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της

2.     κ. Δέτση- Επίκουρος Καθηγήτρια, του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
--26/11/2011 Ημερίδα-Workshop για καθηγητές Αγγλικής Β/θμιας Εκπαίδευης, με τίτλο: Suiting the action to the word: an INSET course for EFL state High school teachers' on-going development, που οργάνωσε και παρουσίασε η κ. Τσιμπρικίδου Ελένη σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, και με θέματα:
0. Reflection

1. Using Concordancers to teach grammar: A Language Awareness

 2. Social technologies to boost motivation- A Wiki project

3. Project work- A WebQuest

4. A Pyramid Discussion

5. Classroom research- Peer Observation

--21-01-2012 Συνδιοργάνωση Ημερίδας με το Ίδρυμα  Fulbright και τη  Δημ. Βιβλιοθήκη Βέροιας, με θέμα:Training Trainers.

--27/01/2012 Κοπή Βασιλόπιτας για το έτος 2012– καφέ Da Manha. Αποχαιρετισμός-Ευχαριστήριο προς τον απερχόμενο Σύμβουλο κ. Σκενδέρη Θ. για την αρωγή και τη συνεργασία του, παρουσία της νέας Συμβούλου κ. Κιοκπάσογλου.
--21-31/0/2012 Συνεργασία με το τμήμα ΠΜΣ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών για διεξαγωγή έρευνας- ανάρτηση on-line ερωτηματολογίου Teacher Stress στο blog της Ενώσεως.

 --23-05-2012 Εκδήλωση-παρουσίαση βιβλίου "Better English για Έλληνες" των Phil Holland, Μαργαρίτας Ζιγλίνα και Λαμπρινής Κουφάκη, σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο Αγγλικών Ημαθίας-Πιερίας, κ. Κιοκπάσογλου Κ. και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας.

 --26 και 29-06-2012 ΑΡΩΓΗ-διερμηνεία στις τελετές έναρξης και λήξης της 16ης Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων του Παραρτήματος Μαθηματικής Εταιρείας Ημαθίας.

--26-09-2012 Σεμινάριο σε συνεργασία με το British Council, με θέμα: Classroom Technology for Low-Tech teachers, με ομιλήτρια την κ. Julie Carter, examiner, team leader and seminar presenter.